Valencia CF19 julio 2020

CRÒNICA | El Valencia CF perd a Sevilla i no estarà a Europa la pròxima temporada (1-0)

Un gol de Reguilón en la segona part derrota als de Mestalla en el Sánchez Pizjuán

El Valencia CF va perdre en l'estadi Sánchez Pizjuán davant el Sevilla FC per 1-0 en el tancament de LaLiga 2019-20 i no estarà a Europa la pròxima temporada, en un partit que es va decidir pel gol de Reguilón després del descans, i en el qual els de Mestalla van jugar una bona primera meitat, però en el qual no va poder mantindre el ritme en la segona en la qual el seu rival va apretar més i va disposar d'ocasions per a marcar.

Tot i que els de Voro van eixir a la gespa convençuts que ‘sí que es podia’ i, des de l'inici, van oferir una bona versió defensiva i ofensiva. Molt prompte, al cinc minuts, van avisar de les seues intencions de guanyar amb una sabatada de Guedes que Bono va rebutjar amb dificultats. El Sevilla no jugava amb comoditat per l'avançada pressió blanc-i-negra, encara que lluitava per cada pilota en busca de poder lluitar per la tercera plaça. En una ràpida acció la pilota li va arribar a Oliver Torres i va trobar una gran resposta amb el peu de Jaume Doménech.

El bon joc valencianista es va vore cruelment truncat per la inoportuna lesió de Guedes, qui va haver de ser substituït en el minut 21 i qui, fins a eixe moment, s'havia mostrat molt participatiu i perillós en atac. Encara així va seguir amb la seua lluita i entrega i Parejo, de falta directa, va posar en serioses dificultats a Bono, qui va estar prop de ‘engolir-se’ el tret del capità després de botar-li la pilota abans d'arribar al seu marc. Una llàstima. La primera part va acabar amb el 0-0 inicial i amb totes les il·lusions posades en la segona, ja que els resultats en el Camilo Cano de La Nucia i Wanda Metropolitano li estaven sent favorables.

Després del descans, el Sevilla va poder avançar-se prompte en el marcador amb un xut al pal de Munir en el minut 47. Jaume es va estirar, però la pilota va pegar en la fusta i va eixir lluny de la seua porteria. La que sí que va entrar va ser una acció personal del lateral Reguilón, qui amb la seua cama dreta va posar l'esfèric lluny de l'abast del meta d'Almenara. Era el 1-0 i el Valencia CF necessitava dos gols, arriscar al màxim i canviar la dinàmica al més prompte possible. Koundé, de cap, va disposar de la punta, però la seua cabotada va marxar alt amb tot a favor per a marcar.

Tocava deixar l'últim alé en el Sánchez Pizjuán. S'acabava la temporada i ja no hi havia temps per a reaccionar. Van entrar Kang In i Rubén Sobrino per a intentar protagonitzar una gesta important. El Valencia CF va lluitar per canviar el resultat i Gameiro, en el minut 84, va fregar l'empat, però el seu xut va eixir desviat. Van passar els minuts, el gol no va arribar i LaLiga va acabar amb derrota i amb la mala notícia que els de Mestalla no jugaran la pròxima campanya a Europa.

Fitxa tècnica:

1. Sevilla FC: Bono, J. Navas ©, J. Koundé, Diego Carlos, Reguilón, Gudelj, Jordán, Óliver T. (Franco Vázquez, m. 79), Ocampos (Sergi Gómez, m. 84), De Jong (Suso, m. 70) i Munir (En Nesyri, m. 71).

0. Valencia CF: Domènech, Wass (Thierry C., m. 82), Paulista, Mangala, Florenzi, Ferran (Kang In, m. 71), Coquelin (Kondogbia, m. 81), Parejo, Guedes (Carlos Soler, m. 21), Gameiro i Maxi Gómez (Rubén Sobrino, m. 71).

Gols: 1-0. M. 55: Reguilón.